tuincentrum en boomkwekerij peter van gennip

Tuincentrum en boomkwekerij Peter van Gennip

Clematis Meststof

kleuren voor elk seizoen!

Dankzij de vele variëteiten is Clematis een dankbare klimplant die voor elk wat wils te bieden heeft. De meest gekende Clematis bloeien in het voorjaar of de zomer. Maar wie ook in het najaar of de winter  kleur wil, kan met Clematis zeker terecht.

Clematis heeft soms het nadeel heel gevoelig te zijn voor wortel- en vaatziektes. Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ is het van belang ervoor te zorgen dat deze plant zich zo optimaal mogelijk voelt. Zorg daarom voor een humusrijke, goed doorlatende grond en meng bij het planten VIVIMUS® voor sierheesters, hagen, buxus, bloemen… in het plantgat.

Typebenaming: gemengd organisch bodemverbeterend middel rijk aan organische stof

Ook een aangepaste voeding is hier zeker op z’n plaats. Voor een uitbundige bloei is het van belang precies dat te geven wat de plant nodig heeft. DCM Organische meststof voor Clematis biedt hier de pasklare oplossing.

Dankzij de lange werking van deze organische meststof, komen de voedingsstoffen geleidelijk aan vrij, waardoor zoutstress wordt voorkomen. Bovendien is de meststof rijk aan kalium voor stevige planten en intense bloemkleuren. De bodem wordt door de omzetting van deze meststof aangerijkt met humus, waardoor het bodemleven gestimuleerd wordt. De gevoelige wortels van uw Clematis zullen dit beslist weten te appreciëren.

TIP: Bescherm de wortels van uw Clematis tegen te felle zon door bijvoorbeeld een bodembedekker over de wortelzone te laten groeien.

Hoe gebruiken?

Toepassingsperiode: Het gehele jaar

Bemest Clematis reeds van in het voorjaar, en vergeet zeker de 2de bemesting niet na de bloei.
Indien mogelijk de meststof oppervlakkig inwerken in de bodem. Bij droog weer beregenen om de werking te versnellen.

DOSIS  
bij aanplanting: 2 kg/10 m²
  of 150 gram/ plant
onderhoud: 1 – 1,5 kg/10 m²
  of 100 gram/plant (om de 3 maanden)

Typebenaming: meststof - samengestelde organische meststof NPK 7-4-11


­