tuincentrum en boomkwekerij peter van gennip

Tuincentrum en boomkwekerij Peter van Gennip

Vloeibare meststof voor Cactussen en Vetplanten

Alhoewel cactussen en vetplanten in de natuur meestal niet veel grond ter beschikking hebben, toch kunnen ze met hun wortels in alle richtingen op zoek naar voedsel. Cactussen en Vetplanten die in een pot bij u thuis in de huiskamer staan, kunnen dit niet. Geef ze daarom Potgrond voor Cactussen en Vetplanten, een kwaliteitspotgrond die speciaal voor hen ontwikkeld is.

Door het hoge gehalte aan witveen en lava (fijne korreltjes van een vulkanisch gesteente) kunnen cactussen en vetplanten stevige wortels ontwikkelen in dit licht en luchtig substraat. Dankzij de toevoeging van lava krimpt deze potgrond niet bij het uitdrogen en is hij makkelijk te herbevochtigen waardoor deze potgrond gedurende jaren zijn structuur behoudt. Deze lava draagt ook bij tot een goede drainage van de potgrond. Het gietwater verspreidt zich gelijkmatig over de hele potkluit zodat een perfect evenwicht tussen lucht en vocht in de potgrond mogelijk wordt. Zo blijven de wortels gezond en zijn uw cactussen en verplanten verzekerd van een lang leven.

Potgrond voor Cactussen en Vetplanten bevat zacht werkende, organische meststoffen die geleidelijk voedingselementen vrijstellen en die gedurende 100 dagen zorgen voor een rustige groei en een rijke bloei

Gebruiksaanwijzing

Voor een mooie, sterke plant is niet alleen de keuze van de potgrond van belang, maar ook de wijze waarop de plant ingepot of verpot is. In een pot kunnen de wortels niet weg zodat ze na een tijd de pot volledig vullen en er zelfs uitgroeien. Dit is voor u het signaal dat de plant verpot moet worden. Verpotten kan in principe het hele jaar door, maar de periode van maart tot september is ideaal. Enkele basisregels zodat succes verzekerd is.

  • Kies steeds stevige en gezonde planten met een goed vertakt wortelstelsel
  • Gebruik een pot met gaten in de bodem zodat het overtollige water makkelijk weg kan. Bedek de bodem met een dun laagje Hydrokorrel.
  • Kies de Potgrond in functie van de door u gekozen plant. Maak de Potgrond goed los en vul de pot er gedeeltelijk mee op. Laat voldoende ruimte over voor de wortelkluit.
  • Haal de plant uit de oude pot, maak de wortels voorzichtig los en haal zoveel mogelijk oude potgrond weg.
  • Zet de plant op de gewenste hoogte in de pot en vul verder aan met Potgrond. Laat een gietrand van 2 cm.
  • Bedek de potgrond met een laagje Hydrokorrel om het wegrotten van de wortelhals te voorkomen.
  • Druk de potgrond goed aan en begiet flink voor een goede aansluiting tussen de wortelkluit en de potgrond. Geef bij voorkeur regenwater.

TIP  Verpotten zonder uw vingers te prikken

Cactussen verpotten zonder zijn vingers te prikken is vaak niet eenvoudig tot soms onmogelijk. Zelfs met handschoenen bezeert men zich nog. Een eenvoudige trukje om te verpotten zonder zich te prikken is een opgerold stuk krantenpapier rond de basis van de plant te draaien. Hou de twee uiteinden van het papier met stevig vast met je ene hand terwijl je met je andere hand de pot losmaakt. Plaats zo de plant in de nieuwe pot.

DCM Potgronden bevatten organische meststoffen, die gedurende 3 maanden voedingselementen vrijstellen voor een goede groei en rijke bloei. Geef na deze periode uw cactussen om de 2 weken Vloeibare meststof voor Cactussen en Vetplanten. Deze zachtwerkende vloeibare meststof bevat organische voedingselementen en zorgt voor een rustige groei en mooie bloei. De vloeibare meststoffen zijn gemakkelijk aan het gietwater toe te voegen en kunnen perfect en zuinig gedoseerd worden. De aangewezen dosis is 5 –10 ml per liter gietwater.

TIPS

  • Veel cactussen en vetplanten sterven door overmatig begieten. In te natte potgrond krijgen de wortels geen zuurstof meer en verstikken. Begiet daarom met mate. De extra lavakorrel in de Potgrond voor Cactussen en Vetplanten zorgt voor een optimale verhouding tussen lucht en vocht en houdt de plantenwortels gezond.
  • Hoewel cactussen en vetplanten slechts een matige behoefte hebben aan begieten, stellen ze een regelmatige beneveling met regenwater op prijs. Tijdens de winter is benevelen niet nodig en zet u cactussen en vetplanten best op een droge en koele, maar vorstvrije plaats.


­