tuincentrum en boomkwekerij peter van gennip

Tuincentrum en boomkwekerij Peter van Gennip

De juiste tuinplanten kiezen voor uw tuin

Helleborus tuinplanten tuincentrum peter van gennip 400px x 300pxTuinplanten geven een bijzondere sfeer aan uw tuin. De prachtige geuren, kleuren en vormen laten u het hele jaar genieten van bloemen, vogels en vlinders. De talloze combinaties en toepassingen van planten in alle kleuren en maten, maken uw tuin tot een natuurlijke blikvanger. In alle seizoenen!

Wat voor smaak u ook heeft, bij Tuincentrum Peter van Gennip vindt u vele soorten groenblijvende en bladverliezende tuinplanten zoals coniferen, heesters, haagplanten, vaste planten, perkplanten, fruitplanten, grassen, rozen en zelfs waterplanten. Er zit altijd wel iets moois voor u bij. Zoekt u iets speciaals? Vraag het ons!

Tuinplanten kiezen, waar moet u op letten?

Net als voor bomen is ook voor tuinplanten, de standplaats erg belangrijk. Waar gaat u planten? In de zon, halfschaduw of schaduw? Het is afhankelijk van het type plant, op welke plaats in de tuin uw plant het beste tot zijn recht komt. Een plant die van zon houdt, zal in de schaduw niet zo goed groeien en bloeien, geel en bont gekleurde bladeren kunnen verkleuren naar groen. Andersom zullen schaduwplanten in de zon ook minder gedijen én zelfs verbranden of slap gaan hangen. Kies daarom geen planten om er daarna een plaatsje voor te vinden maar bekijk eerst de standplaats en kijk dan welke tuinplanten geschikt zijn.

Niet alleen licht is bepalend voor een rijke groei en bloei, ook de grond bepaalt of uw tuinplant het goed doet. Niet iedere plant is geschikt voor uw tuin. Bekijk daarom voordat u tuinplanten kiest altijd even de grondkwaliteit in uw tuin. Soms is de aarde te nat of te droog waardoor uw plant minder goed groeit. Wilt u weten of de kwaliteit van de grond voldoende is, neem dan een beetje aarde mee naar het tuincentrum zodat wij de kwaliteit van de bodem kunnen testen. Ook de bloeitijd is belangrijk. Niet alle tuinplanten bloeien tegelijk. Als uw vaste planten zijn uitgebloeid, bloeien andere soorten weer volop. Zo geniet u het hele jaar van uw tuin en van alles wat er groeit en bloeit.

Tips bij het planten in de tuin

Koop bij voorkeur planten die gekweekt zijn in een pot (container) of met een volgroeide draadkluit. Bij een te droge kluit dompelt u de pot met plant eerst een paar minuten in water. Haal vervolgens de pot er af, ruw de kluit een beetje op en maak een gat dat twee keer zo groot is als de pot. Meng tenslotte wat DCM Vivimus door de aarde en strooi het er gelijkmatig omheen. Geef een beetje water en uw plant is klaar voor de groei.

­