tuincentrum en boomkwekerij peter van gennip

Tuincentrum en boomkwekerij Peter van Gennip

Onderhouden

Algemeen onderhoud

Rooi de bollen als het blad helemaal is afgestorven. Geef vaste planten die dat nodig hebben, alsnog steun. Bind de stengels niet met bossen tegelijk bij elkaar. Zet er bamboestokken in de groeirichting tussen en bind daaraan.

Klimrozen aanbinden

Klimrozen moet u nu niet snoeien. Laat ze zich maar lekker ontwikkelen en veel nieuwe scheuten vormen. Bind die wel aan om te voorkomen dat de planten ‘omvallen’.

Hardnekkige onkruiden

Blijf onkruid wieden. Het groeit hard in juni.

Gazon en borders nu in juni voor de 2de keer bemesten

Het gazon heeft nu veel te verduren. Zorg voor voldoende voeding. Speciale lang werkende gazonmest is het beste. Andere mest (kunstmest) om de zes weken strooien (dus duurder). Doe dat liefst op een regenachtige dag of sproei direct na het strooien. Dat zelfde geldt ook voor uw borders. Geef niet iedere dag water, om de drie tot vijf dagen is beter. Dan dwingt u het gras dieper te wortelen en zal het niet zo gauw uitdrogen.

Veeleisende rozen

Rozen putten de grond waarin ze groeien vrij snel uit. Ze moeten dan ook mest krijgen waarin vooral sporenelementen en magnesium niet mogen ontbreken. Speciale rozenmest voldoet daaraan. Controleer uw rozen WEER op luizen en meeldauw,bij veel weers veranderingen hebt
U daar meer last van. Veel bomen en andere planten kunnen daar ook last van hebben.


­