tuincentrum en boomkwekerij peter van gennip

Tuincentrum en boomkwekerij Peter van Gennip

Onderhouden

Bevroren gras

Als de grond met het gras erop bevroren is, kan dat ‘breken’ als er overheen wordt gelopen. Het effect daarvan wordt pas in het voorjaar duidelijk als de belopen plekken bruin en kaal worden. Het gras is er doodgegaan. Op de door het lopen verdichte plekken kan de vorst extra lang in de grond blijven.

Schoffelen

Veel kiemplantjes van onkruid zitten al iets ontwikkeld in de grond. Als de grond niet bevroren is, is het daarom geen gek idee om even te schoffelen. Door zon en volgende vorst zullen ze dan verdrogen en u bent een heleboel onkruid kwijt dat anders in het vroege voorjaar zou opschieten. Zorg wel voor een scherpe schoffel en schoffel niet waar bollen groeien.

Als u het afgelopen jaar iets of veel mos heeft gekregen in uw gazon kunt u nog steeds het beste kalk strooien, dat voorkomt mosgroei. De oorzaak van mosgroei heeft veel te maken met de ligging van het gazon. Ligt het gazon veel onder de bomen? in de schaduw? is het op die plaats vochtiger? is er geen kalk gestrooid of maar een beetje? Dat zijn vaak de meeste oorzaken van mosgroei in uw gazon of border(s). Laat u eens ook op dit vlak voor uw gazon en border DESKUNDIG ADVISEREN om een mooie tuin te houden of te maken.

Tuincentrum Peter van Gennip in 2012 al weer 40 jaar een GROENE en NATUURLIJKE zaak.


­