tuincentrum en boomkwekerij peter van gennip

Tuincentrum en boomkwekerij Peter van Gennip

Onderhouden

Nachtvorst

Pas op met nachtvorst! Bescherm gevoelige en misschien al bloeiende planten met tuinvlies als nachtvorst is voorspeld.

Steun voor vaste planten

Veel vaste planten groeien straks hoog uit. Als u ze dan pas gaat steunen, is dat een lelijk gezicht. Plaats nu al meegroeisteunen. Die vallen straks nauwelijks op,ook bij ons verkrijgbaar.

Plantenbakken in orde maken

Al volop eenjarige planten plm. half april verkrijgbaar, maar ze groeien nog niet hard omdat het te koud is en de dagen te kort zijn. U kunt de potten en bakken wel al plantklaar maken (wassen, voor goede drainage zorgen, en nieuwe potgrond erin doen). Laat u eens adviseren welke potgrond voor u en de PERKplanten het beste is. Denk eraan er is veel kwaliteit en prijsverschil op de markt.

Geraniums- Perk- Hang en Terrasplanten een groot assortiment op voorraad.

Grote schoonmaak

Als dat nog niet is gebeurd, is het nu zeker tijd om de tuin, het terras en de tuinmeubels schoon te maken. Het is nog steeds een prima periode om een nieuw gazon in te zaaien of een gazon te herstellen. Verticuteren kan nu ook heel goed. Het gras zal zich snel herstellen,mits u de juiste stappen neemt. e.v.t. nu nog verticuteren -dood gras en mos eraf- herstelgraszaad met potgrond mengen en erop doen- dan gazonmest en sproeien. DAT is de BESTE manier, anders KAN ook MAAR net NIET !!!!!

Ook daarin kunnen wij u helpen, zodat uw buren zullen zeggen: zo’n gazonneke wil ik ook!!!

­