tuincentrum en boomkwekerij peter van gennip

Tuincentrum en boomkwekerij Peter van Gennip

Nu planten

Plantperiode

Oktober is plantmaand, door planten en bomen te kweken in potten en containers is er veel aan gedaan om het plantseizoen te verbreden en dat is uitstekend gelukt. Zelfs zo goed dat veel mensen nu denken dat het niet meer uitmaakt wanneer je iets plant. Toch is dat niet helemaal waar. Door in oktober te planten kunnen heesters, bomen en vaste planten nog voor de winter vast geworteld zijn, wat ze in het voorjaar een voorsprong oplevert ten opzichte van planten die dan pas de grond in gaan. Vele tuincentra ruimen planten op om plaats te maken voor de kerstballen, toeters en -bellen, zelfs al in september. Wij daar tegenin en kiezen voor het GROEN. Onze HOOFDZAAK is een groot assortiment bomen, planten, bemesting, gewasbescherming en een goede kennis van zaken met advies. GROOT geworden door KLEIN te blijven.

Groot en breed assortiment op een oppervlakte van 15.000 m2 tuinplezier.
Al 40 jaar een begrip in Helmond en omstreken.

Heesters verplanten

Omdat heesters met een aantal takken uit de grond komen, gaat het verplanten en vooral het vervoeren een stuk makkelijker als u de takken bij elkaar bindt. Bij planten met stekelige takken kunt u het beste eerst een stevige doek om de takkenbos draaien.

Klim- en leiheesters verplanten lukt niet zonder de planten fors terug te snoeien. Het risico dat ze uit al wat ouder hout niet meer opnieuw uitlopen, is groot. Daarom is het verplanten van oudere klimmers moeilijk.

Heide planten

Oktober is een prima maand om heide te planten. Doe dat zo’n twee centimeter dieper dan de planten in hun potje staan. U voorkomt ermee dat ze door de harde wind gaan wrikken, wat doorgroei van de wortels bemoeilijkt. Bovendien voorkomt dieper planten dat de zon op de wortels kan schijnen.

Bollen planten

Vergeet niet voorjaarsbloeiende bolgewassen te planten.


­