tuincentrum en boomkwekerij peter van gennip

Tuincentrum en boomkwekerij Peter van Gennip

Nu planten

Heesters

Het verplanten en planten van groenblijvende heesters, bladverliezers en bomen kan nu ook nog goed gebeuren en zeker als deze in pot zijn gekweekt. Die kunnen eigenlijk altijd worden geplant. Vaak beter van kwaliteit, minder risico en doordat er geen wortels worden door gestoken groeit deze makkelijker door.

Heesters die pas na de langste dag bloeien (21 juni) kunnen nu worden gesnoeid. Dat geldt dus voor soorten zoals Buddleja davidii, Ceanothus en Hypericum. Struiken die bloeien uit knoppen die al in het vorige seizoen zijn gevormd pas snoeien nadat ze zijn uitgebloeid.

Vaste planten

Vaste planten kunnen zich op hun wortels boven de grond hebben uitgedrukt. Ze staan op ‘eilandjes’. Plant ze opnieuw op de juiste diepte in DCM Vivimus voor een optimale groei. Haal alle dode en afgestorven plantenresten bij uw planten weg. Al het afval kan in de compostcontainer.

Zaaien

Keukenkruiden kunt u nu volop zaaien (evenals groentesoorten zoals worteltjes). Op ons tuincentrum hebben wij een mooi assortiment tuinzaden, kweekbakken/bakjes/potjes om in zaaien of te stekken, stekpoeder, zaai- en stekgrond en steeketiketten.

Groente, tomaten, aardbeien, pepers, sla, komkommers enz. hebben we plusminus half april weer in ons assortiment zitten. Daarnaast ook vele soorten kruidenplanten.

­