tuincentrum en boomkwekerij peter van gennip

Tuincentrum en boomkwekerij Peter van Gennip

module 2

Veilig winkelen

Ook bij ons kunt u veilig winkelen. Houdt u rekening met 1,5 meter afstand voor u en onze veiligheid?
Dank u!

tot ziens

Lieve mensen: bedankt!

Bedankt voor jullie klandizie. Zonder jullie had ons tuincentrum geen 49 jaar kunnen bestaan.
Op zaterdag 26 juni 2021 valt definitief het doek! Het ga jullie goed!

module 3 wintertijd

Onze openingstijden

Maandag gesloten
Dinsdag t/m vrijdag 08.30 - 18.00 uur
Zaterdag 08.30 - 17.00 uur
Zondag gesloten

 

 

Tuincentrum en Boomkwekerij Peter van Gennip heeft alles voor uw tuin

Bij Tuincentrum en Boomkwekerij Peter van Gennip in Helmond (in de wijk Brandevoort), vindt u álles voor uw tuin! 15000 m2 bomen en tuinplanten maar ook graszoden, kunstgras, meststoffen, potgrond, turf, bodembedekkers, tuingereedschap en -accessoires, tuinbeelden, tuinzaden, tuinbanken, potten en bakken, vijverartikelen en nog veel meer.

Lang genieten van een mooie tuin

Of u nu groene vingers heeft of niet. Bij Tuincentrum en Boomkwekerij Peter van Gennip wordt u vrolijk van alles wat er groeit en bloeit, met liefde verzorgd en van uitstekende kwaliteit. Zomer, winter, herfst of lente, uw tuin vraagt elk seizoen om de juiste verzorging. Om uw bomen en planten gezond te houden kunt u zelf al heel veel doen. Met een beetje inspanning geniet u al snel het hele jaar door van uw tuin, in elk seizoen.

Hoe houd ik mijn bomen en planten mooi en gezond?

Voorkom problemen en houd uw bomen en planten in goede conditie door ze bij te voeden (bemesten). Net als mensen zijn ook bomen en planten niet allemaal hetzelfde. Sommige soorten vragen om specifieke verzorging, het is fijn als u daarvan op de hoogte bent.

Bemesting

Er zijn vele soorten organische en milieuvriendelijke meststoffen (met een werking van ongeveer 12 weken) en er is kunstmest, een meststof die slechts 4 tot 6 weken werkzaam is. Welke meststof geschikt is, is afhankelijk van het type boom of plant. Zo vragen rozen om andere voeding dan hortensia’s. Ook uw gazon behandelt u anders dan hagen of coniferen. Bemesten kan op verschillende manieren. We laten het u graag zien!

Meststoffen bestaan uit:

N: stikstof, dit zorgt voor groeistimulans P: Phosfor, zorgt voor stimulering van de bloei en ontwikkeling van de wortels. K: Kalium. Zorgt voor meer vruchten en betere ontwikkeling van de bloem. MGO: Magnesium. Voor diepgroene bladeren. - ‘Waar plant ik hortensia’s?’ - ‘Wanneer moet ik snoeien?’ - ‘Mijn bomen groeien niet goed’ Als vakman in hart en nieren beantwoordt Peter van Gennip of een van zijn collega’s al uw tuinvragen. Of u het nu gaat om beplanting, bemesting of onderhoud, wij nemen alle tijd voor een gedegen advies.

Nieuwe tuin

Heeft u een nieuw huis gekocht en vragen over de aanleg van een nieuwe tuin? Loop dan eens binnen en vraag het ons. U bespaart uzelf een hoop tijd en problemen door de tuin meteen goed aan te leggen en tuinplanten en bomen op de juiste manier aan te planten. Ook de voorbereiding van de grond en de juiste bodembedekkers zijn erg belangrijk. U kunt het maar een keer goed doen!

Er is een aantal zaken waar u van tevoren goed over na moet denken. Heeft u al een globaal idee in uw hoofd? Wij helpen u graag met het maken van een schematische tekening zodat u zich van tevoren al een beeld kunt vormen van uw tuin. Meet uw wel even op en bekijk waar de zon gaat schijnen of waar schaduw komt. Neem desgewenst een beetje grond mee naar het tuincentrum zodat we de kwaliteit van de bodem kunnen checken.

Heeft u nog geen enkel idee wat u wilt? Wandel dan eens rond in ons tuincentrum en laat u verrassen door alle mogelijkheden. We hebben meer dan 1000 bomen op voorraad in verschillende maten en aantallen. Zoekt u iets speciaals, vraag het ons gerust.

“Bij Tuincentrum en boomkwekerij Peter van Gennip in Helmond krijgt u nog gewoon persoonlijk advies van Peter zelf of van een deskundige collega!”

Tuincentrum en Boomkwekerij Peter van Gennip is een zelfstandig familiebedrijf dat opereert onder eigen naam, we zijn geen onderdeel van een landelijke keten of organisatie. Wij bepalen zelf onze koers en kopen daarom iedere week alles zelf in op de veiling en rechtstreeks van de kweker. Zo zijn we groot geworden door klein te blijven, al meer dan 40 jaar!


­